dimarts, 22 de novembre del 2016

TROBANT INFORMACIÓ FIABLE A LA XARXA

A internet podem trobar informació de gairebé tot, però amb una gamma de fiabilitat enormement variable, i amb una intencionalitat no sempre prou clara.

És una gran sort poder disposar d'informació sanitària fàcilment accessible, però hem de prendre sempre mesures per garantir la seva fiabilitat. Per això cal conèixer algunes fonts de confiança on poder trobar, si més no, una primera informació sobre la majoria dels temes que ens puguin preocupar. Informació clara, adecuada i precisa.

Comentem a continuació algunes pàgines d'entitats oficials que ens ofereixen garanties i que cobreixen un ampli ventall d'informació.


INFORMACIÓ PER A USUARIS DE LES SOCIETATS ESPAÑOLA I CATALANA DE MEDICINA DE FAMÍLIA, I DE L'ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE PEDIATRÍA

Guía práctica de la salud semFyC

La semFyC és la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria. Disposa d'aquest document en obert. En un format de llibre, estructurat en diferents unitats posa a l'abast informació contrastada dirigida al públic en general sobre els diferents problemes de salut que ens poden afectar durant qualsevol etapa de la nostra vida.

Fulls per a pacients de la CAMFiC

La CAMFiC és la Societat Catalana de Medicina de Família i Comunitària. Amb la col·laboració de molts dels seus professionals ha desenvolupat tot un seguit de fulls informatius sobre diferents problemes de salut que poden ser d'utilitat per al públic en general.

En Familia

Aquesta és la guia d'informació que ha elaborat la Asociación Española de Pediatría, també dirigida al públic en general. Presenta com fer el maneig dels símptomes i molts dels problemes de salut dels nens i els adolescents.


PÀGINES PER A USUARIS D'ADMINISTRACIONS SANITÀRIES

Canal Salut

Web de la Generalitat de Catalunya. Presenta, entre altres recursos, una mena de diccionari de l'A a la Z on trobar per ordre alfabètic informació sobre diferents temes de salut. Sovint ampliada amb documents i vídeos.

Escuela de Pacientes

Pàgina de la Consejería de Salud y Bienestar Social de la Junta d'Andalucia.  Se centra en informació de qualitat sobre les patologies cròniques més habituals, però amb una particularitat especial, els que ho expliquen son pacients que tenen com objectiu ensenyar a altres pacients, des de la òptica de qui viu la malaltia en la seva pròpia pell. També disposa de documents per ampliar coneixements i de vídeos.


ALTRES PÀGINES DE GRAN QUALITAT

MedlinePlus

Aquesta és una pàgina que desenvolupa la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units. Disposa d'informació molt exhaustiva, dirigida al públic en general, en castellà, de la gran majoria de problemes de salut que ens podem trobar. També amplia informació amb altres mitjans. Atesa la àmplia gamma d'informació que presenta, potser seria una de les primeres a consultar per problemes que no són dels més habituals.


Aquest recull de pàgines pot representar un bon punt de partida per a informar-se de forma fiable i clara sobre aquells problemes de salut que, per un o altre motiu, volem conèixer millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots comentar qualsevol aspecte que vulguis d'aquesta entrada. Si es vol es pot fer de forma anònima, tot i que és preferible identificar-se. Si per aspectes de confidencialitat prefereixes no identificar-te públicament, pots emprar l'opció de correu electrònic jcasajuana.tgn.ics@gencat.cat