dimarts, 8 de novembre del 2016

PRESENTACIÓ DEL BLOC

A mitjans de juliol de 2011 em vaig incorporar com a metge als consultoris de Masllorenç i Rodonyà. Deixar Barcelona per treballar al medi rural era un desig professional entenent que en aquest entorn la proximitat i l'accessibilitat, facilitarien un tracte més personal i una major i millor interrelació. És a dir, allò que cal per poder fer bé de metge de capçalera.

Amb aquesta idea, va néixer al febrer de 2012 el butlletí "Fent Salut" que tenia com objectiu més important compartir informació d’interès general sobre salut, facilitar que cadascú pugui prendre decisions sobre la pròpia salut, i augmentar l'autonomia a l’hora de tractar problemes de salut habituals.

Durant 4 anys s'han publicat 8 números que han estat distribuïts a les sales d'espera dels consultoris, o a casa, en format electrònic, a les poques persones que així ho han demanat (els teniu tots disponibles a la columna de la dreta).









Al final de tots els números s'oferia la possibilitat de fer arribar per correu electrònic qualsevol comentari o consulta, amb la idea de que les noves tecnologies poden afavorir l'accessibilitat i millorar la interrelació, però és un servei molt poc utilitzat.

Per tot això, ens hem plantejat, tot i cercant els mateixos objectius, fer un canvi en el format de compartir la informació. I així neix aquest bloc. Amb el mateix encapçalament que la versió paper, però amb un suport que potser ens permetrà aconseguir aquesta major interrelació.

Aprofitarem també per informar de manera més àgil de les noticies del consultori, els canvis d'horari tant freqüents per l'absència de substituts, la presència de nous metges residents de medicina de família que venen a estar un temps amb nosaltres, les absències previstes dels professionals (formació, vacances, permisos...).

Potser el format electrònic queda una mica fora de l'abast de algunes persones a les que sí els era útil la versió en paper. Per això la idea és que de quan en quan alguns dels continguts que es publiquin en el bloc estiguin també disponibles en format paper per poder-les tenir a la sala d'espera. Ho anirem veient segons com evolucionin les coses.

1 comentari:

Pots comentar qualsevol aspecte que vulguis d'aquesta entrada. Si es vol es pot fer de forma anònima, tot i que és preferible identificar-se. Si per aspectes de confidencialitat prefereixes no identificar-te públicament, pots emprar l'opció de correu electrònic jcasajuana.tgn.ics@gencat.cat