dilluns, 16 d’agost del 2021

TORNANT DE VACANCES... PEL DARRER CURS

 Avui fa 3 mesos que vaig escriure la darrera nota al bloc. Per diferents circumstàncies (podem posar la COVID-19 com a excusa principal) he anat prioritzant altres activitats.

Ara estic acabant les vacances, de fet torno el dia 19, i soc conscient que, “salvo complicaciones” com diuen els metges, començaré el meu darrer any com a metge assistencial, atès que sobre el setembre de l’any vinent m’arribarà el moment de jubilar-me.

Torno quan que va de baixada la cinquena onada de COVID i quan no sabem encara si en tindrem gaires més. Si alguna cosa hem après en aquest temps és la dificultat per preveure el comportament futur d’aquesta pandèmia.

També hem après la indubtable efectivitat de la vacuna i la seva seguretat a curt termini. Per saber quan de temps es manté efectiva i els possibles efectes secundaris a mig/llarg termini haurà de passar bastant més temps.


També sembla que s’acabarà aplicant el “passaport verd” sense el qual hi haurà una limitació de moviments o la necessitat d’una PCR o test d’antígens per poder accedir a determinats espais col·lectius. Pot semblar una mena d’obligatorietat però en realitat és fer a cada persona responsable de les conseqüències de les seves decisions. Es tracta de valorar avantatges o beneficis de la decisió i posar-los en front de les desavantatges i riscos... i a partir d’aquí decidir lliurement.

Malgrat la situació, en el nostre entorn hem pogut mantenir els serveis als consultoris amb relativa normalitat (a diferència de CAPs que han limitat molt les entrades i visites presencials, i de fet des del 19 d’agost, que començo, fins al 26, l’horari de la visita mèdica serà l’habitual.

Voldria que aquesta normalitat es mantingués el màxim possible i poguéssim treballar en les millors condicions. Per això és necessari que tothom aporti el seu gra de sorra: el que no s’ha vacunat que es vacuni, seguir mantenint certes mesures de seguretat (distància i mascareta quan sigui necessari), però també mirar d’evitar les pors excessives que serà un altra dels romanents de la pandèmia que ens acompanyarà durant molt temps.

1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord en tots els aspectes. Lamentablement conec un parell de persones d'aquests negacionistes que ja saben on es poden descarregar el certificat de vacunació fals a internet. La inconsciencia d'uns quants serà letal per a uns altres.
    En quant a la seva jubilació, la te ben guanyada, però el trobarem a faltar.

    ResponElimina

Pots comentar qualsevol aspecte que vulguis d'aquesta entrada. Si es vol es pot fer de forma anònima, tot i que és preferible identificar-se. Si per aspectes de confidencialitat prefereixes no identificar-te públicament, pots emprar l'opció de correu electrònic jcasajuana.tgn.ics@gencat.cat